Biografi

Sång, musik och dans har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag känner mig oerhört lycklig över att varje dag få arbeta med det jag älskar. Musiken och dansen har berikat mitt liv på så många sätt.

Född och uppvuxen i Lund med några barndomsår i Etiopien som gjorde mig mer nyfiken och öppen för nya kulturer, visste jag tidigt att jag ville bli rytmikpedagog. 1982- 1984 gick jag musiklinjen i Malmö och fortsatte vidare till Stockholm och Kungl.Musikhögskolan. 1989 var jag färdigutbildad rytmikpedagog.

Jag började med att undervisa i Tyresö musikklasser och som kompanjonlärare i Nacka Kommun. 1991 gifte jag mig med Johan och började också undervisa vid musiklinjen på Sjöviks folkhögskola. Detta gjorde jag tills 1994 då vår son Hugo föddes.
I hela mitt liv har jag sjungit i kör eller varit ledare för olika körer. Sedan 1996 har jag även frilansat som körledare. Jag har fått leda både barnkörer och gospelkörer runt om i Sverige.
1989 var jag en av initiativtagarna till The Master’s Voice (Musikhögskolans gospelkör), som jag sedan ledde 1996-2009. Arbetet med The Master’s Voice har gett mig otroligt mycket. Jag har fått vara med om att genomföra fyra skivinspelningar, inspelning av en live-dvd, teveinspelningar och olika temakonserter samt otaliga turnéer i Sverige, England, Tyskland, USA och Israel. Jag har samarbetat med bl a Michael Ruff, Tata Vega, Nolan Williams Jr, Daryl Coley, Carola, Per-Erik Hallin, Erik Tilling och Bengt Johansson. Jag har fått skapa musik med många fantastiska sångare och musiker och fått vänner för livet. För allt detta är jag oerhört tacksam.

2001 fick jag en vision om att starta ett barnkörsarbete i Triangelkyrkan i Gamla Enskede. Kyrkan ligger i samma område som vi bor och är medlemmar i. Vi har två barnkörer, Draget och KorsDraget samt tonårskören Cross Unit.

Under 2002- 2006 jobbade jag som barnkörledare i Maria Magdalena församling tillsammans med Håkan Sandlund. Samarbetet har fortsatt och vi gör bl a ett musikläger på Gålö varje år och gospelkonserten Shout to the Lord varje vår .

1993 anställdes jag som musiklärare på Lindeparkens gymnasiesärskola och byggde upp hela musikämnet där samt var med och startade klass YTC med musik- dans- teater profil. Där arbetade jag fram till 2003. Efter några års uppehåll är jag nu tillbaka sen 2007. Undervisar endast klass YTC nu som även fått internationell profil. Jag undervisar i rytmik, dans och musik och har gjort många produktioner och föreställningar som: Havet, Vi är blommor i världens trädgård, Julspel, Stockholm i mitt hjärta, Våga vara. Våra resor har tagit oss till både Kina, Polen, Estland, Spanien, Grekland, Italien, Holland och England.
Mitt intresse för hela människan fick mig att gå en grundkurs i själavård vid Mellansels folkhögskola 2001 och under 2010 har jag utbildat mig till Tikva instruktör.

Under många år har jag dansat afrikansk dans. I januari 2009 åkte jag till Ghana några veckor för att trumma och dansa. När jag kom hem till Sverige upptäckte jag hur väl rörelsemönstret stämde med gospelmusiken – GOSPELDANS på mitt sätt blev en verklighet.

I augusti 2009 startade jag mitt företag Sandsoul.

Välkomna!