Gospeldans

Jag har utvecklat ett helt unikt koncept där sköna rörelser inspirerade av västafrikansk dans möter gospelmusiken. Ett härligt danspass fyllt av glädje och sväng som passar alla. Efter att i flera år dansat västafrikans dans år fick jag möjlighet att åka till Ghana på dans och trummresa i januari 2009. Väl hemma kände jag hur de rörelser jag fått ta del av där stämde med gospelmusiken. Jag har även fått mycket inspiration av att dansa Groundance för Carina Bagge.
Rörelserna görs okoreograferade, vilket innebär att du inte måste memorera någonting utan bara följa den som leder. Kroppen lär sig rörelserna vartefter, du kan koppla ur hjärnan och låta kroppen bli fri och bara vara. Känslan blir det viktiga. Din kropp blir smidigare, starkare och mer avspänd. Du tränar bl a balans, koordination, kroppskännedom och rytmförståelse. Passet avslutas med en stunds återhämtning. Inga förkunskaper krävs.
Gospeldansen lämpar sig särskilt bra för kör, men jag kommer gärna till din arbetsplats eller församling för att presentera gospeldans och bjuder på ett introduktionspass.

Intresserad av att dansa gospeldans regelbundet? Titta under Just nu

Några deltagares synpunkter:

”Hur trött jag än känner mig innan så svävar jag som på moln efteråt.”
” …vansinnigt härligt roligt och dessutom svettigt = en underbar kombination.”
”Rörelserna är precis rätt för min stela kontorskropp!”
”Att dansa till gospelmusik är bland det mest upplyftande jag gjort. Jag känner mig lättare i kroppen, friare i sinnet och gladare i hjärtat efter ett gospeldanspass.”
Maria Nordenback- Kress, gospelsångerska, låtskrivare, körledare