Det största påskÄgget

bakgrund_webbsidan

En påskmusikal med Köräventyret av Maria Sandell och Linda Söderholm Gustafsson.

Berättelsen om Jesu sista dagar är en kraftfull, känslosam, stundtals lite otäck men fantastisk berättelse. Musikalen är en barnmusikal, men vi tror också att den passar att göra tillsammans med olika åldrar. Sångerna går också att använda var för sig vid olika sorters gudstjänster och konserter. Musikaliskt bjuder Det största påskÄgget på pop, salsa, afrikansk pop, vackra ballader, soul, blues och gospel. I nothäftet finns, förutom noterna, också två olika manus. Båda manus följer samma struktur och har samma låtar, men med olika berättelseformer kring händelserna.

Det första manuset utgår från en berättare och några få roller till som agerar eller har någon enstaka replik. Berättaren ritar under musikalens gång ett stort påskägg, och för varje symbol eller mönster på ägget berättar han något om påsken och Jesu sista dagar. När allt är klart är påskägget klart.  

Det andra manuset utgår från några kompisar som sitter och försöker komma på ett bra påskpyssel. Här finns lite fler roller och lite fler repliker än i den första varianten. Under musikalens gång formas till slut det bästa påskpysslet och vad det kan betyda.

Stödmaterial

Som hjälp till musikalen finns bilder på Det största påskÄgget. Här kan ni ladda ner dem om ni inte vill rita själv.

Danser

Måltidssången

Alla dagar

Sångtexter (pdf)

1. Välkommen hit
2. På en åsna
3. Måltidssången
4. Somna slumra
5. Mina bästa vänner 1
6. Pilatus sång
7. Tänk på mig
8. Du gjorde det för oss
9. Tom är graven
10. Uppstånden
11. Mina bästa vänner 2
12. Alla dagar